KLUBBVIKEN
För båtägare finns vår fina gästhamn med ca 50 plaster. Har man ingen egen båt går det alldeles utmärkt att ta sig ut med någon av de turbåtar som går dagligen under hela sommarsäsongen. Hemsida

HAGAVIKENS SMÅBÅTSHAMN
Småbåtshamnen i Hagaviken är en fritidsbåtshamn som ligger långt in i Hagaviken på nordöstra sidan av Hertsölandet. Hamnen i Hagaviken har plats för drygt 140 båtar och några gästplatser i anslutning till stenpiren.
Hemsidan

HINDERSÖSTALLARNA
Hindersöstallarna är en ideell förening som driver en mindre hamn om ca 240 båtplatser belägen på östra sidan av Hertsöskatan.
Hemsida

LÖVSKÄR
Lövskär är en av de största småbåtshamnar i Luleå med kapacitet till 377 båtar. Hamnen är även yrkesfiskarnas hemmahamn. Lövskär ligger ca 6 kilometer från Hertsön.
Hemsidan

ALTAPPEN
Altappen var den första verkliga storindustrin i Norrbotten. Med ångsågarna kom industrialiseringen till Norrbotten.
Om Altappen

HINDERSÖN
Hindersöns hembygdsförening bildades under stor enighet i mars 1999 då även stadgarna antogs. Intresset var mycket stort och föreningen har i dag drygt 170 medlemmar.
Hindersöns hembygd

TURBÅTAR
Det går utmärkt att ta sig ut i skärgården även om man inte har någon egen båt.
Turlista för turbåtstrafik

BOKA STUGA
Boka stuga online

LULEÅ HAMN
Varje år omsätts mer än åtta miljoner ton gods, i huvudsak bulkgods i hamnen. Det gör Luleå till en av Sveriges fem största hamnar och Sveriges största hamn för torrt bulkgods.
Port of Luleå